Laiturit - 3 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon laituria valittaessa
22 vuoden kokemus kelluvista laitureista
Tuotamme joka vuosi 4 500m kelluvia laitureita
18 asiantuntijaa työskentelee ja auttaa sinua
Top Marinen tuotteita myydään 22 maassa
20 vuoden aikana meistä on tullut kokonaisvaltaisten laituriratkaisujen johtava toimittaja Baltian maissa sekä Pohjoismaissa.

Laituri – 3 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon laituria valittaessa

Miten valita juuri sinun rantaasi sopiva laituri? Vaikuttaako laiturin valinta monimutkaiselta etkä tiedä mistä aloittaa tai mitä etsiä?

Onneksi tilanteet ei tarvitse olla näin, sillä me ymmärrämme, että tämä tehtävä saattaa olla suhteellisen haastava. Tämän vuoksi olemme tehneet pitkäaikaisesta kokemuksestamme oppaan, josta saat yleiskuvan kolmesta tärkeimmästä asiasta, jotka sinun on huomioitava laituria valitessasi.

1. Laiturin käyttötarkoitus

Mistä aloitat, kun haluat ostaa kotiisi uuden laitteen?

Ensiksi pohdit tietenkin sitä, miten ja mihin uutta laitettasi käytät, sillä tällöin saat käsityksen siitä, mitkä tuotteet saattaisivat sopia sinulle.

Aivan sama logiikka pätee laituria valittaessa. Tässä on viisi kysymystä, joihin voit vastata saadaksesi selkeämmän kuvan siitä, miten tulet laituria käyttämään.

  1. Tarvitsetko laituria vain uimassa käyntiä varten vai tulisiko siihen myös kiinnittää veneitä? Vai haluatko sittenkin kelluvan talon tai saunan?
  2. Jos haluat kiinnittää veneitä, onko kyseessä pieni soutuvene vai suuri purjevene?
  3. Tarvitseeko sinun kyetä kiinnittämään kerralla yksi vai useampia veneitä?
  4. Riittääkö sinulle yksi laiturimoduli vai tarvitsetko useampia?
  5. Soveltuuko perinteinen suora laituri tarpeisiisi vai tarvitsetko jonkun tietyn muodon (esim. T tai L)?

Olemme kehittäneet viisi eri laiturimallia, jotta löydät omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin. Yleiskatsaustaulukko tarjoaa apua:

RaskasponttonilaituriBetoniponttonilaituriVenelaituriUimalaituriUimalaituri ECO
Yksityislaituriksi+++++
Satamaan+++
Uimiseen+++++
Veneiden kiinnittämiseen+++++
Laituri kelluvalle talolle+++
Aallonmurtajille+

2. Sijainti

Onko valitsemasi luonnollinen sijainti edes soveltuva laiturille niin, että sen käyttö onnistuu mukavasti ja turvallisesti? On tärkeää ottaa seuraavat seikat huomioon:

  1. kelluvat laiturit soveltuvat käytettäväksi alueilla, joita suojaa aallonmurtaja tai jotka ovat luontaisesti suojassa. Venelaituria ei suositella asennettavaksi suojaamattomalle merenrannalle, sillä se ei yksinkertaisesti kestä siellä;
  2. etäisyys, jonka päässä vesi on riittävän syvää, määrittelee tarvittavan laiturin pituuden. Jos uimiseen soveltuva syvyys on kaukana rannasta, laiturin rakentamisesta tulee kohtuuttoman kallista;
  3. jääolosuhteet: kelluva laituri ei sovellu paikkoihin, joissa on ahtojäätä. Jos kuitenkin päätät asentaa laiturin alueelle, jossa ahtojäätä esiintyy, sinun on nostettava laituri pois joka syksy ja asennettava se uudelleen keväällä. Haluatko sitoutua tällaiseen aikaavievään ja kalliiseen tehtävään?

Huomioon otettavia luonnontekijöitä on lisää. Voit lukea lisää niistä täältä.

3. Onko sinulla lupa asentaa laituri haluamaasi paikkaan

Jokaisessa maassa on alueita, joihin ei lain mukaan saa asentaa laitureita. Tutustu siis kyseisessä paikassa vallitsevaan lainsäädäntöön ja keskustele asiasta kunnan rakennusvalvojan kanssa.

Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä asiantuntijaamme (voit tehdä näin sivun alareunassa), joka kertoo sinulle paikallisista toimintatavoista ja laiturin asennusta koskevista vaatimuksista.

 

PS. Mikäli artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen, paina ”Tykkää”. Mikäli uskot että se voisi kiinnostaa myös ystäviäsi, paina vielä ”Jaa”. Kiitos!

Oliko artikkeli hyödyllinen ja miellyttävä?

Artikkeleita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Miksi kannattaa valita Top Marine?

Huippulaatu
100 % tuotteen tuntemus
Palvelua, joka välittää
Turvallisuus ja ympäristönsuojelu
Ammattitaitoinen asennus
Kohtuullinen hinta
Toimitusnopeus
Standardointi
Asenne
Pyydä apua asiantuntijalta