Miten laiturista pidetään huolta oikein (ohjeet) - TopMarine
22 vuoden kokemus kelluvista laitureista
Tuotamme joka vuosi 4 500m kelluvia laitureita
18 asiantuntijaa työskentelee ja auttaa sinua
Top Marinen tuotteita myydään 22 maassa
20 vuoden aikana meistä on tullut kokonaisvaltaisten laituriratkaisujen johtava toimittaja Baltian maissa sekä Pohjoismaissa.

Miten laiturista pidetään huolta oikein (ohjeet)

Laiturisi tarvitsee hyvin vähän huoltoa, mutta se ei tarkoita, että voit vain unohtaa koko asian. Miksi näin on?

Siksi, että säännöllinen huolto takaa sen, että saat nauttia kelluvasta talostasi pitkään, ja kyse on vain alkuun pääsemisestä, sillä oikea huolto on niin helppoa, että jokainen pystyy siihen.

Seuraavaksi käymme läpi milloin ja mitä huoltotoimenpiteitä sinun pitää tehdä, jotta laiturisi pysyy uudenveroisena.

Kuinka usein huoltotoimenpiteitä pitää tehdä?

Suosituksemme on kahdesti vuodessa: keväällä ennen kauden alkua, ja syksyllä kauden päättyessä.

Mihin huoltotoimenpiteissä pitää keskittyä?

Koska laituri on vedessä ympäri vuoden ja suurimman osan ajasta liikkeessä, katteeseen ja liitäntöjen kuntoon kiinnitettävä erityistä huomiota.

Vaatiiko myös betoniponttonilaituri huoltoa? Yleensä riittää kevyt pesu kerran vuodessa, ei muuta.

Huom.: Vaikka seuraavat ohjeet ovat suhteellisen yleisluontoisia ja sovellettavissa myös muiden valmistajien ponttoneihin, sinun on silti syytä noudattaa tuotteen mukana tulevia ohjeita, sillä niistä käy selkeästi ilmi miten ja mitä pitää minkäkin tietyn tuotteen kohdalla tarkistaa.

Puukansi

Laitureissa käytetty puu käsitellään joten se on suojattu sieniltä ja tuholaisilta, mutta kate on myös öljyttävä säännöllisesti UV-säteilyltä suojaamiseksi.

Kannen ensihuolto

Laituriemme kannet valmistetaan käsitellystä männystä ja valmis tuote sisältää melkoisen määrän kosteutta. Tämän vuoksi suosittelemme, että annat laiturin olla auringossa jonkin aikaa, ennen kuin öljyät sen ensimmäisen kerran. Odota, kunnes kannen alkuperäinen vihertävä sävy on kadonnut ja pinta näyttää hieman haalistuneelta.

Levitä ensimmäisellä kerralla katteelle runsas kerros öljyä, kunnes puu kyllästyy jotta suojasta tulee riittävä.

Katteen vuosihuolto

Suosittelemme, että levität öljyn keväällä, jotta voit nauttia kauniista tuloksesta koko kesän. Tuore öljykerros suojaa myös puuta auringonvalolta.

Toimi seuraavasti:

  1. puhdista irtolika laiturin pinnasta.
  2. pese kansi terassipesurilla. Erityisen hyvän tuloksen saat pesuaineella, joka sisältää natriumhydroksidia, sillä natriumhydroksidi avaa puun huokoset, jolloin öljy pääsee tunkeutumaan syvälle lautojen rakenteeseen. Levitä liuosta korkeintaan 3 m2 alueelle laudan koko pituudelta ja hiero lika irti tukevalla harjalla. Huuhtele sitten runsaalla vedellä.
  3. anna lautojen kuivua täysin.
  4. levitä öljyä katteelle, mieluiten koko laudan pituudelle, sillä tällöin lopputuloksesta tulee yhtenäinen ilman raitoja. Öljyn määrän on oltava riittävä puun kyllästämiseen. Poista ylimääräinen öljy puun pinnalta liinalla puolen tunnin jälkeen. Mikäli kansi näyttää kaipaavan lisää öljyä, voit toistaa käsittelyn.

Huomio: natriumhydroksidi on vahva emäs ja syövyttää ihoa. Noudata pesuaineen käyttöohjeita huolellisesti ja käytä tarvittavia suojavälineitä.

Huomio: painepesuria käytettäessä on varmistettava, että puun pinta ei vaurioidu. Liiallinen paine voi saada laudoituksen hajoamaan ja pilata katteen.

Kansi talvella

Huolellinen öljyäminen keväällä suojaa kantta vedeltä ja jäältä, joten ne eivät pääse tunkeutumaan lautoihin talvikuukausina. Pienellä vaivalla saat siis nauttia työn hedelmistä pitkään.

Jos et käytä latiuria talvella, lumen poistamiselle ei oikeastaan ole varsinaista tarvetta. Jos käytät laituria, on tärkeää varmistaa, että et innostu liikaa poistaessasi lunta tai jäätä, jotta et vaurioita kannen pintaa.

Liitännät

Laituri on jatkuvassa liikkeessä ollessaan vedessä aaltojen ja tuulen vuoksi ja kuten tiedät, liikkuvat asiat myös hajoavat. Tämän vuoksi on tarpeen tarkistaa saranoiden, kumiliitinten ja ankkurikettinkien liitännät säännöllisesti.

Mitä sinun pitäisi pitää silmällä tarkastusta tehdessäsi? Tarkista, että liitännöissä ei näy jälkiä kulumisesta, ja että ne pääsevät liikkumaan vaivatta. Varmista myös, että kiinnityspultit ovat kunnolla kiristettyjä.

Liitäntäkohtien säännöllinen tarkkailu auttaa ehkäisemään rikkoutumisia, mikä ehkäisee suurempia vahinkoja. Lisäksi kuluneiden liitinten vaihtaminen uusiin tarpeen vaatiessa on huomattavasti halvempaa kuin uuden laiturin hankinta.

Oliko artikkeli hyödyllinen ja miellyttävä?

Artikkeleita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Miksi kannattaa valita Top Marine?

Huippulaatu
100 % tuotteen tuntemus
Palvelua, joka välittää
Turvallisuus ja ympäristönsuojelu
Ammattitaitoinen asennus
Kohtuullinen hinta
Toimitusnopeus
Standardointi
Asenne
Pyydä apua asiantuntijalta