Ponttoniasuntolaivojen lisävarusteet - 6 tuotetta, joiden asentamista kannattaa harkita - Top Marine
22 vuoden kokemus kelluvista ponttoneista
Tuotamme 4 500 m kelluvia ponttoneja joka vuosi
18 asiantuntijaa työskentelee ja auttaa sinua
Top Marinen tuotteita myydään 22 maassa
20 vuoden aikana meistä on tullut kokonaisvaltaisten laituriratkaisujen johtava toimittaja Baltian maissa sekä Pohjoismaissa.

Ponttoniasuntolaivojen lisävarusteet – 6 tuotetta, joiden asentamista kannattaa harkita

Uimaponttonit ECO penkki Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Uimaponttonit ECO penkki

Olet jo asentanut tai suunnittelet asentavasi ponttonilaivan kotiisi tai kesämökillesi. Miten voit tehdä siitä oman näköisesi ja mukavamman?

Tietenkin lisävarusteiden avulla! Alla esittelemme ponttoniasuntolaivoissa yleisimmin käytetyt lisävarusteet lyhyesti, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivat vaihtoehdot.

1. Uimatikkaat

Uimatikkaat Kuremaalla Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Uimatikkaat Kuremaalla

Epäilemättä tärkein lisävaruste. Uimatikkaiden ansiosta kaikkien, niin nuorten kuin vanhojen, on helppo mennä uimaan sekä nousta vedestä.

Millaiset tikkaat tarvitsen?

Kelluvan ponttonin tapauksessa neliportaiset tikkaat riittävät, sillä ponttoni liikkuu vedenpinnan muuttuvan tason mukana, joten ei ole vaaraa siitä, että tikkaat eivät enää yltäisi veteen vedenpinnan laskiessa. Liian pitkät tikkaat voivat myös juuttua pohjaan ja vahingoittaa ponttonia.

Pidempiä seitsenportaisia tikkaita käytetään ensisijaisesti kiinteissä ponttoneissa tai terasseissa, sillä näiden tapauksissa lyhyemmät tikkaat eivät välttämättä enää yltäisi veteen vedenpinnan laskiessa.

Tuotevalikoimasta löytyy myös sisäänvedettävät tikkaat, jotka voidaan nostaa pois vedestä. Tämä vaihtoehto on kätevä vesiväylillä (joet, virrat), jossa myötävirtaan kelluva rojuja oksat saattaisivat jäädä tikkaisiin jumiin ja rikkoa tikkaat painollaan.

2. Ponttonilaivan kaiteet

Kaiteet Haapsalu rantakatu Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Kaiteet Haapsalu rantakatu

Kaiteet lisäävät ponttonilaivan turvallisuutta ja mukavuutta, mutta miten tarkalleen ottaen?

Jos esimerkiksi menet uimaan, sinulla on aina paikka, johon voit laskea pyyhkeesi, ja samalla kaiteet myös pienentävät mahdollisuutta, että lähellä reunaa oleskeleva henkilö putoaisi veteen.

Penkillä varustettua kaidetta käytettäessä lisäetuna on paikka, jossa voit nauttia auringosta tai ihanana kesäyönä auringonlaskusta. Kaiteisiin voi myös kiinnittää kukkaruukkuja, tai voit tehdä niistä omannäköisesi monella luovalla tavalla.

3. Venerenkaat ja pollarit

Venerenkaat Palamusessa Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Venerengas Palamusessa

Jos haluat kiinnittää veneen ponttoniasuntolaivaasi, sinun on käytettävä joko venerenkaita tai pollareita. Huomioi ponttonilaivan rakenteen erityisvaatimukset sekä veneen koko valintaa tehdessäsi.

Pollareita ja venerenkaita on saatavilla eri kokoja, joko kuumasinkittyinä tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuna.

4. Törmäyssuojat

Tormayssuojat Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Tormayssuojat

Kun venettä säilytetään kelluvan ponttonin vieressä, se voi naarmuuntua liikkuessaan vedessä tuulen tai pienten aaltojen mukana. Miten nämä vauriot voidaan välttää?

Se on helppoa! Kiinnitä ponttoniin törmäyssuojat, joiden avulla vältetään veneen rungon ja kelluvan ponttonin välinen kontakti.

Valikoimastamme löytyy erikokoisia kestäviä törmäyssuoja, jotka ovat saatavilla valkoisena tai harmaana.

5. Aurinkopaneeleilla varustetut valot

Raskaan sarjan ponttonit pollareita Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Raskaan sarjan ponttonit pollareita

Nopea ja halpa tapa valaista ponttoni on käyttää langattomia aurinkovoimalla toimivia pollareita sekä LED-valoja, jotka luovat mukavaa tunnelmaa ponttonilaivalle sekä ympäristöön iltaisiin.

6. Venepaikkojen määrän lisääminen

Veneponttoneita venepuomeilla Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee
Veneponttoneita venepuomeilla Vaiblassa

Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää poijuja, venepuomeja sekä käveltäviä venepuomeja, joiden avulla kiinnittymisvaihtoehtoja voidaan lisätä. Oikeaa vaihtoehtoa valittaessa on huomioitava ponttonilaivan malli, kelluntakorkeus sekä ankkuroinnin vahvuus. Löydät asiantuntijamme yhteystiedot sivun alalaidasta – hän auttaa sinua tekemään parhaiten tarpeisiisi soveltuvan valinnan.

Oliko artikkeli hyödyllinen ja miellyttävä?

Artikkeleita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Miksi kannattaa valita Top Marine?

Huippulaatu
100 % tuotteen tuntemus
Palvelua, joka välittää
Turvallisuus ja ympäristönsuojelu
Ammattitaitoinen asennus
Kohtuullinen hinta
Toimitusnopeus
Standardointi
Asenne
Pyydä apua asiantuntijalta