Veneponttonit - 3 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon ponttonia valittaessa - Top Marine
22 vuoden kokemus kelluvista ponttoneista
Tuotamme 4 500 m kelluvia ponttoneja joka vuosi
18 asiantuntijaa työskentelee ja auttaa sinua
Top Marinen tuotteita myydään 22 maassa
20 vuoden aikana meistä on tullut kokonaisvaltaisten laituriratkaisujen johtava toimittaja Baltian maissa sekä Pohjoismaissa.

Veneponttonit – 3 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon ponttonia valittaessa

Vaikuttaako veneponttonin valinta monimutkaiselta etkä tiedä mistä aloittaa tai mitä etsiä?

Onneksi tilanteet ei tarvitse olla näin, sillä me ymmärrämme, että tämä tehtävä saattaa olla suhteellisen haastava. Tämän vuoksi olemme tehneet pitkäaikaisesta kokemuksestamme oppaan, josta saat yleiskuvan kolmesta tärkeimmästä asiasta, jotka sinun on huomioitava kelluvaa ponttonia valitessasi.

1. Veneponttonin käyttötarkoitus

Mistä aloitat, kun haluat ostaa kotiisi uuden laitteen?

Ensiksi pohdit tietenkin sitä, miten ja mihin uutta laitettasi käytät, sillä tällöin saat käsityksen siitä, mitkä tuotteet saattaisivat sopia sinulle.

Aivan sama logiikka pätee veneponttonia valittaessa. Tässä on viisi kysymystä, joihin voit vastata saadaksesi selkeämmän kuvan siitä, miten tulet veneponttonia käyttämään.

  1. Tarvitsetko ponttonia vain uimassa käyntiä varten, vai pitääkö siihen myös kiinnittää aluksia? Vai haluatko sittenkin kelluvan talon tai saunan?
  2. Jos haluat kiinnittää aluksia, onko kyseessä pieni soutuvene vai suuri purjevene?
  3. Tarvitseeko sinun kyetä kiinnittämään kerralla yksi vai useampia aluksia?
  4. Riittääkö sinulle yksi ponttonimoduuli, vai tarvitsetko useampia?
  5. Soveltuuko perinteinen suora ponttoni tarpeisiisi, vai tarvitsetko jonkun tietyn muodon (esim. T tai L)?

Olemme kehittäneet viisi eri ponttonimallia, jotta löydät omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin. Yleiskatsaustaulukko tarjoaa apua:

Raskaan sarjan ponttoniPuuponttoni betonikannellaVeneponttoniUimaponttoniUimaponttoni ECO
Yksityisponttoniksi+++++
Satamaan+++
Uimiseen+++++
Alusten kiinnittämiseen+++++
Kellukkeet kelluvalle talolle+++
Aallonmurtajille+

2. Sijainti

Onko valitsemasi luonnollinen sijainti edes soveltuva veneponttonille niin, että sen käyttö onnistuu mukavasti ja turvallisesti? On tärkeää ottaa seuraavat seikat huomioon:

  1. kelluvat ponttonit soveltuvat käytettäväksi alueilla, joita suojaa aallonmurtaja tai jotka ovat luontaisesti suojassa. Veneponttonia ei suositella asennettavaksi suojaamattomalle merenrannalle, sillä se ei yksinkertaisesti kestä siellä;
  2. etäisyys, jonka päässä vesi on sinulle riittävän syvää, määrittelee tarvittavan veneponttonin pituuden. Jos uimiseen soveltuva syvyys on kaukana rannasta, ponttonin rakentamisesta tulee kohtuuttoman kallista;
  3. jääolosuhteet: kelluva ponttoni ei sovellu paikkoihin, joissa on ahtojäätä. Jos kuitenkin päätät asentaa ponttonille alueelle, jossa ahtojäätä esiintyy, sinun on nostettava ponttoni pois joka syksy ja asennettava se uudelleen keväällä. Haluatko sitoutua tällaiseen aikaavievään ja kalliiseen tehtävään?

Huomioon otettavia luonnontekijöitä on lisää. Voit lukea lisää niistä täältä.

3. Onko sinulla lupa asentaa kelluva ponttoni haluamaasi paikkaan

Jokaisessa maassa on alueita, joihin ei lain mukaan saa asentaa veneponttoneita. Tutustu siis kyseisessä paikassa vallitsevaan lainsäädäntöön ja keskustele asiasta kunnan rakennusvalvojan kanssa.

Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä asiantuntijaamme (voit tehdä näin sivun alareunassa), joka kertoo sinulle paikallisista toimintatavoista ja kelluvan ponttonin asennusta koskevista vaatimuksista.

 

PS. Mikäli artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen, paina ”Tykkää”. Mikäli uskot että se voisi kiinnostaa myös ystäviäsi, paina vielä ”Jaa”. Kiitos!

Oliko artikkeli hyödyllinen ja miellyttävä?

Artikkeleita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Miksi kannattaa valita Top Marine?

Huippulaatu
100 % tuotteen tuntemus
Palvelua, joka välittää
Turvallisuus ja ympäristönsuojelu
Ammattitaitoinen asennus
Kohtuullinen hinta
Toimitusnopeus
Standardointi
Asenne
Pyydä apua asiantuntijalta